Ușă glisantă manuală

Ușă plumbată pentru protecție radiologică, pentru centre imagistică, unitați medicale, spitale, clinici veterinare, cabinete stomatologice sau oriunde se utilizează aparatură de imagistică care funcționează cu raze X. Pentru ecranare/protecție radiologică, se utilizează tablă de plumb cu grosimi variabile începând de la 0,5-5 mm, în funcție de calculul radiologic sau solicitările clientului.

 

 

DETALII TEHNICE

Golul de amplasament pentru usa glisanta:
– sistem de toc din profile metalice aplicat pe perete, tocul este autoportant si poate sustine greutatea ușii (compartimentări cu gips carton);
– sistem de glisare robust si silențios;

– acoperire cu vopsea în camp electrostatic pentru uz medical;
– grosimea tablei Pb – conform calcul protecție radiologică;

Blat ușă:
– suprafață melamina cu grosime 0.3-1.2mm alba sau tablă prevopsită 0.5mm pentru exterior rezistentă UV;
– tablă de plumb grosime variabilă conform calcul radiologic;
– închidere margini profil special aluminiu 40 mm;

– maner vertical cu incuietoare integrata;

Accesorii :
– senzor magnetic (avertizare inchidere ușă)
– lampă semnalizare rosie, bec E14, 220V;

 

La cerere, pentru finisajul ușilor de plumb se poate opta pentru una din variantele paletarului de culori pus la dispoziție. Pentru protecție radiologică se folosește tablă/folie plumb Pb99.94 conformă standard EN12588/ DIN59610.

Ușile plumbate utilizate în radiologie pot fi echipate cu geamuri plumbate din sticlă, cu echivalentă de plumb de 2 sau 3 mm. Dimensiunile și echivalentul plumb pentru geamuri se pot adapta solicitărilor clientului si caracteristicilor spațiului/ incintei unde se amplasează echipamentul medical.

Fiecare proiect este tratat individual, fiecare ușă plumbată poate fi cu deschidere simplă sau dublă.

Personalul nostru va poate ajuta cu efectuarea masurătorilor pentru dimensiunile ușilor de plumb și incadrarea lor în funcție de dimensiunea spațiului disponibil.

Pentru mai multe detalii accesați pagina noastră de contact.