Perete modular plumbat

            YPOINT Grigoras a dezvoltat un sistem de perete modular format din module prefabricate din lemn, cu sau fară plumb adaugat. Modulele au o lungime standard de 1 metru sau pot prefabricate cu lungimi diferite sau pot fi ajustate ulterior la montaj.

            Sistemul este utilizat pentru placare pereți existenți sau pentru compartimentare.

            Avantajul principal al sistemului este acela ca montajul este rapid, curat, toate priderile realizându-se mecanic pe un sistem de montanți, nefiind necesară chituirea și finisarea ulterioara a rosturilor de montaj. Acest lucru favorizează de asemenea și mentenanța extrem de ușoară. În caz de deteriorare ulterioară a plăcilor, acestea pot fi schimbate foarte ușor într-un timp foarte scurt.

            Modulele de lemn pot avea diverse culori dintr-un paletar RAL sau decor lemn. Grosimea ecranarii cu plumb se realizează în concordanță cu calcul de radioprotecție, diferențiat pe zone.

Structura de rezistență este realizată cu profile metalice din otel cu secțiune rectangulară, similar compartimentarilor cu gips-carton, dar cu o rezistență mult mai mare.

            Izolarea fonică este de minim 52 dB, aceasta poate fi suplimentată la cerere. Acest lucru este conditionat de folosirea vatei minerale între placi, cât și prelungirea pereților sub pardoseala flotantă și deasupra plafonului suspendat. În acest caz montajul se realizează din planșeu până în plafonul de beton armat.

            Sistemul de montaj este de tip Omega, acesta reprezentând modul de îmbinare dintre placile de lemn. Sistemul Omega este un profil de aluminiu care acoperă muchiile verticale ale placilor si care este fixat mecanic de structura internă a peretelui, suruburile de prindere fiind mascate ulterior de o garnitură de cauciuc sau un capac de aluminiu.

             Pentru ecranare/protecție radiologică, se utilizează tablă de plumb Pb99.94 conformă standard EN12588/ DIN59610, cu grosimi variabile începând de la 0,5-5 mm, în funcție de calculul radiologic sau solicitările clientului.